Az aranyékszer árainak alakulása

Mitől függ az ékszerek ára? Hogy alakul az arany árfolyama 2021-ben? Kattints, és megtudhatod, mikor érdemes megvenni a fehérarany eljegyzési gyűrűket.
Az aranyékszer árainak alakulása

A nemesfémből készült ékszerek mindig magas árkategóriában mozognak. A pénztárcánkat viszont már egy kis emelkedés is megterhelheti. Tervezett ékszervásárlás előtt érdemes követni az árak alakulását. Nem mindegy ugyanis, mennyiért vásárolhatók meg a vágyott gyűrűk fehéraranyból eljegyzésre vagy más alkalomra. Cikkünkben áttekintjük, mi határozza meg az árakat és mi jellemző idén.

Mitől függ az arany ára?

Az, hogy mennyiért kapható ez a különleges anyag, komplex folyamatok eredménye. Nem elhanyagolható a tőzsde alakulása, de a többi tényező sem.

A nemesfém

Ez a csodaszép anyag természetesen jelen van a tőzsdén, kereskedelmi egysége az uncia. Árfolyama 1 uncia USA dollárban megadott értékét jelenti. Kimondottan keresett, hiszen értékállósága miatt a kockázatkerülés kiváló eszköze. Számos tényező alakítja az aktuális árakat.

· Gazdasági folyamatok a világban.

· A kereslet és a kínálat viszonya.

· Az infláció mértéke.

· A forint-dollár árfolyam.

Az ékszeralapanyag

Természetesen az említett fém gramm ára a fent megadott árfolyamoktól függ. Mindazonáltal más is befolyásolja 1 gramm árát. Ilyen például a minősége (pl. tört- vagy színarany), és tisztasága.

Aranyékszer árak

Meglepő, de az ár ebben az évben inkább leszálló ágban van. Jelenleg 1750 dollár körül vásárolható meg a tőzsdén. Ez alacsonyabb, mint az év korábbi részében, amikor 1800 dollár felett mozgott.

A tendencia meglepő a jelenlegi kockázatos gazdasági helyzetben is. Ezt a nemesfémet ugyanis óvatosságból is gyakran keresik a piacokon, tehát megvásárlása segíti a kockázatkerülést. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy egy komoly árcsökkenés az arany esetében fellendíti a vásárlási kedvet, mely ismét enyhébb fellendülést okoz.

Az árak alapvető csökkenése az ékszerárak terén is enyhe lejtmenetet eredményez. Így a vásárlók valamivel kedvezőbb feltételekkel juthatnak hozzá kedvenc darabjaikhoz.

Összegezve: Az aranyékszerek árát rengeteg tényező befolyásolja. Mivel a tőzsdén is kereskednek ezzel az anyaggal, világszintű gazdasági folyamatok hagynak nyomot rajta. A gramm ára pedig attól is függ, milyen tisztaságú és minőségű anyagról van szó. Az év második felében a nemesfém ára csökkenést mutat. Ez kedvező lehet az ékszerkészítők és a vásárlók számára.

Kapcsolódó cikkek

Milyen cipőt viseljünk farmerrel? - A farmerhez szinte mindenféle lábbeli illik.

Milyen cipőt viseljünk farmerrel?

A farmer, az örök klasszikus ruhadarab szinte minden cipővel és szandállal illik. Azonban a fazonra ügyeljünk. Ebben is nyújt a cikk segítséget.

Így válassz szövetnadrágot!

Így válassz szövetnadrágot!

A szövetnadrág kiválasztásának folyamata hasonló, mintha egy farmerrel tennénk. Vagy mégsem? Az alábbiakban adunk pár tippet, hogyan válasszunk tökéletesen. Mire figyeljünk oda, és milyen kombinációkat alkalmazzunk?

Sztáresküvők – ezekre emlékszünk vissza

Sztáresküvők – ezekre emlékszünk vissza

Nagy sztárlagzikra vagy kíváncsi, mint amilyen Paris Hiltoné volt?