Most már 8 okod is van, hogy mindennap valami újat tanulj

Annyira jó érzés, amikor idegen társaságba csöppenünk, és fel tudjuk venni a beszélgetés fonalát, akár még idegen emberekkel is.
Most már 8 okod is van, hogy mindennap valami újat tanulj

Annyira jó érzés, amikor idegen társaságba csöppenünk és fel tudjuk venni a beszélgetés fonalát, akár még idegen emberekkel is. Ez nagyon nehézkes lehet akkor, ha nem vagyunk kellőképpen tájékozottak és nem figyelünk a világ dolgaira, nem olvasunk utána még annak sem, ami egyébként érdekelne bennünket. A cikkben 8 okot is tudunk mondani, hogy miért tanuljunk mindennap valami újat, akár egy egyszerű dologról legyen szó, akár egy komolyabb dologról, mint például egy új szakma.

A tudás stresszoldó hatással bír

Ez valóban így van. Gondoljunk csak az egyetemi vizsgáinkra. Ha tanultunk, nem idegeskedünk. Az életben is hasonló élményekben lesz részünk. Ha a továbbképzést, amire a munkaadónk küldött bennünket, tényleg komolyan vettük, akkor nem lesz miért idegeskednünk, amikor magasabb pozícióba kerülünk. De ha elegendő tudás birtokában vagyunk, ha tájékozottak vagyunk, nem stresszelünk akkor sem, ha új emberekkel kell, megismerkedünk.

Sokra vihetjük

Nem hiába mondogatták gyerekkorunkban a szüleink, hogy tanuljunk, mert így sokra vihetjük az életben. Bármilyen tudás csakis a hasznunkra válik. Legyen szó egy szakma elsajátításáról, egy önfejlesztő tréningről, vagy egy stresszkezelő technikákat oktató képzésről. Minden új tudásanyag ad nekünk valami pluszt, amitől többek leszünk.

Régi álmot valósíthatunk meg

Ha ismét elhatározzuk, hogy tanulni fogunk, általában olyan képzésre jelentkezünk, amit mindig is szerettünk volna, de az élet más utakra terelt bennünket. Ha felnőttként van lehetőségünk egy-egy tanfolyamra, képzésre jelentkezni, tegyük meg akkor. Miért kellene lemondanunk az álmainkról? A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. számtalan képzési lehetőséget biztosít azok számára, akik csak átképzés miatt tanulnának, de azok is válogathatnak, akik komolyan szeretnék megvalósítani a gyerekkori, fiatalkori álmaikat. A Minerva 90 számtalan képzést indít: egészségügyi OKJ képzések, gépészeti OKJ képzések, informatikai OKJ képzések, kereskedelmi OKJ képzések, közgazdasági OKJ képzések, pedagógiai és kulturális OKJ képzések, szociális OKJ képzések, ügyviteli OKJ képzések.

Stabil kapcsolatokat ad

Az ember a társadalmi egység szerves része. Lehet, hogy sokan a magányt részesítik előnyben, mégis az emberi kapcsolataink nagyban hozzájárulnak a mentális egészségünk fenntartásához. Egy tanfolyamon való részvétel, az, hogy ismét beülünk az iskolapadba, olyan emberekkel hozhat bennünket össze, akikkel életre szóló barátságokat is köthetünk, ezáltal egy stabil szociális háló alakulhat ki körülöttünk.

Plusz én-időt ad

Ha eljárunk ismét iskolába, tanfolyamra, bármilyen képzésre, ezzel én-időket teremtünk önmagunk számára. Én - időre még a családban élőknek is szüksége van.

Mentális egészséget biztosít

A tanulás, a tudásanyag, amelyet elsajátítunk, nem csak önbizalmat ad, hanem nyugalmat is. Hiszen, ha tanulunk, nagyobb esélyünk van egy jobb állás betöltésére. Ha jobb munkakörben sikerül elhelyezkednünk, akkor a fizetésünk is magasabb lesz. Ez az anyagi jólét mentálisan is kiegyensúlyozottá varázsol és természetesen, a testi egészségünknek is jót tesz.

Az önbizalmunkra is hat

A tudás által az önbizalmunk is fejlődik, hiszen jóleső érzés tudni valamit, az pedig még jobb, amikor sok mindenhez hozzá tudunk szólni, amikor nem kell visszavonulót fújni egy érvelős vitánál, mert nem tudunk mit mondani. A tudás egy olyan eszköz a kezünkben, amit nem vehet el tőlünk senki.

A tanulás jobb életminőséget biztosít

Aki tanul, sok olyan információval lesz gazdagabb, ami sok esetben nem engedi az életben félrevezetni. Ezáltal jobb döntések születhetnek, ami az élet számtalan területére kihat. A több tudás, tapasztalat, készség és ismeret pedig egy jobb munkát is biztosíthat számunkra.

Kapcsolódó cikkek

Miért érdemes tanfolyamon részt venni?

Miért érdemes tanfolyamon részt venni?

Ha megkérdezzük ismerőseinket, ki hogyan jutott el jelenleg szakmájáig, nagyon változatos képet kapunk.