Üveges szekrény az étkezőben

Ismét divatját éli az üveges vagy tálalószekrény. Központi szerepe szinte még mindig az étkezőben van, azaz abban a helyiségben, ahol a család a legtöbb idejét tölti. Mutatjuk is, milyen szerepet tölthet be a vitrines szekrény az otthonunkban!
Üveges szekrény az étkezőben

Az üveges szekrény kiválasztása

Az üveges szekrény kiválasztása egyszerűnek tűnik, hiszen van ezzel kapcsolatban egy elképzelésünk. Tudjuk, hogy polcosat, egy vagy két üvegajtósat, vagy fából készültet szeretnénk, de nem vagyunk benne biztosak, hogy valóban a legjobb döntést hozzuk ezzel kapcsolatban. Mert mi alapján is határozzunk? Elő lépésként mindenképpen a méretre kell fókuszálni. Fontos tudnunk, hogy milyen a szekrény magassága és szélessége, hogy egyáltalán elfér-e azon a helyen, ahová megálmodtuk. A méret meghatározásánál azt is figyelembe kell vennünk, hogy mit is szeretnénk abban tárolni. Étkészletet, terítőket, dekorációs elemeket? A válaszunk nem csak a szekrény méretével kapcsolatban nyújthat segítséget, hanem a vitrines szekrény kialakításával kapcsolatban is. Ha van egy szép porcelánkészletünk, akkor az üvegajtós szekrény lesz a jó választás, hiszen miért is rejtegetnénk a csodaszép készletet, főleg, ha egy családi örökségről van szó?

A stílus meghatározása egyszerű, hiszen egy üveges vitrines szekrénynél valóban azt a dizájnt válasszuk, ami valóban passzol az étkező többi bútordarabjával, azaz az étkezőasztallal és a székekkel. Egy modern étkezőben nem biztos, hogy a rusztikus üveges szekrény lesz a megfelelő választás. Ennek függvényében arról is határoznunk kell, hogy fából vagy bútorlapból készültet vásárolunk. A fából készült szekrények a természetességet sugallják, míg a bútorlapból összeállított darabok dinamizmust kölcsönöznek a térnek.

Milyen előnyei vannak egy vitrines szekrénynek?

A vitrines szekrény elsősorban dekorációs szerepet tölt be, hiszen olyan szépek, hogy minden vendégünk megdicséri, ahogy belép a lakásunkba, az étkezőnkbe. Másodsorban pedig funkciót is betölt, azaz remek tárolóhelyként szolgálhat. Itt tárolhatjuk az étkezéshez szükséges eszközöket, asztalneműket, étkészletet, evőeszközöket és szalvétákat, így nem kell ezekért minden egyes alkalommal a nappaliba vagy a konyhába rohangálni.

A vitrines szekrényen dekorációkat is tárolhatunk. Nem mellesleg ezek a szekrények nagyon tartósak és sokoldalúak, hiszen egy fából készült darab több tíz évig is üde színfoltja, bútordarabja lehet a lakásunknak.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

A lépcsők mellé - 4 megoldás a lépcsők mellé – is helyezhetünk dekorációs elemeket.

4 megoldás a lépcsők mellé

Az emeltre vezető lépcsők melletti résszel nem sokan foglalkoznak, pedig ez kis sziget lehet az otthonunkban. Egy olyan sziget, amelyre jólesik rápillantani.

5 lakberendezési ötlet a britektől

5 lakberendezési ötlet a britektől

Haladó angolos vagy, de nem tudsz sokat a kultúráról? Lássunk 5 lakberendezési tippet a britektől, kedvcsinálónak nyelvtanuláshoz s házátalakításához.

Rozsdamentes postaláda – az igazán hosszú élettartammal rendelkező levélszekrény

Rozsdamentes postaláda – az igazán hosszú élettartammal rendelkező levélszekrény

A tökéletes postaláda kiválasztására nem minden esetben szentel elegendő figyelmet a lakóközösség.