3 tipp, dobosoknak!

Sokan éppen az elmúlt évet értékelik, ezen belül is azt, hogy mit szerettek volna elérni, vagy min kellene javítaniuk.
3 tipp, dobosoknak!

A dobosok folyamatosan gyakorolnak és ezáltal válnak egyre jobbá és jobbá. Most nézzünk meg 3 tippet, ami esetleg segíthet a fejlődésben.

Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy miért dobolunk

Teljesen mindegy, hogy elektromos dob vagy hagyományos dob, amin játszunk. A lényeg, hogy amit tanulunk abban valószínűleg szeretnénk fejlődést elérni. Vajon miért akarunk jobban dobolni? Sokan a világ legjobb dobosává akarnak válni, hatalmas koncerteket adni, vagy csak egyszerűen arra vágynak, hogy egy-egy kedvenc dalukat tökéletesen el tudják játszani. Mindig emlékeztessük magunkat arra, hogy miért vágtunk bele a dobolásba, hiszen az erőt ad.

Mindig osszuk be a gyakorlásra szánt időnket

A dobolás esetében – akárcsak a legtöbb hangszernél – a gyakorlásra szánt idő fontos tényező. Teljesen mindegy, hogy milyen dobon játszunk, hiszen fejlődni csak akkor tudunk, ha megfelelő időt töltünk el gyakorlással. Ha például napi 3 órát szánunk a dobolásra, akkor azt eloszthatjuk 2x1,5 órára is. Nem kell feltétlenül ragaszkodni ahhoz, hogy egyszerre több órát gyakoroljunk. Az első 1,5 órát szánhatjuk a bemelegítésre, vagy csak egyszerűen saját magunk szórakoztatására. A második 1,5 óra azonban szóljon a technikáról, a kreativitásról, illetve a gyakorlásról. Mivel felosztottuk az időt, így nagyon sok témát le lehet fedni a rendelkezésre álló órák alatt. Természetesen a 3 órát akár 3 felé is oszthatjuk, ezt mindenki eldöntheti a saját belátása szerint.

Törekedjünk új zenék megismerésére

Egy-egy műfajban nagyon sokan képesek hihetetlen gyorsasággal fejlődni, de kár lenne csak egy műfajjal megismerkedni. Ha egy új műfajt is tudatos gyakorlással megismerünk, akkor ott is 100 százalékos fejlődés várható. Az új stílusok felé való nyitás új ötleteket hozhat a már megszokott és alaposan megtanult játékunkba. Ha a nyugati stílusú pop zenében vagyunk jártasabbak, akkor érdemes egy kicsit elmerülni az afro vagy a dél-amerikai zenei stílusban. Ezeknek a ritmusa merőben eltérő, így sokat fog majd javulni a játékunk és megfelelő kreativitással akár egy teljesen új stílust is megálmodhatunk.

Egy Hangszerbolt Budapest bármely pontján számtalan kiegészítőt kínál, amelyek lehetővé teszik számunkra is a fejlődést, a változtatást, így érdemes profi és hobbi dobosként is körbenézni ezen boltok kínálatában.

Kapcsolódó cikkek

3 tipp, dobosoknak!

3 tipp, dobosoknak!

Sokan éppen az elmúlt évet értékelik, ezen belül is azt, hogy mit szerettek volna elérni, vagy min kellene javítaniuk.