Teljes testes otthoni edzés, nem csak profiknak

Van néhány szempont, amit figyelembe kell vennünk, mielőtt belevágnánk az otthoni edzésbe.
Teljes testes otthoni edzés gépekkel

Ha megszületett az elhatározás, hogy változtatunk a szokásainkon, akkor a következő lépés az, hogy ennek kivitelezését is átgondoljuk. Kényelmes megoldás, hogy otthon építsünk fel egy saját tornatermet, ami kizárólag a mi igényeinkre koncentrál. Először azonban tisztáznunk kell, hogy mik is ezek az igények. Mivel egy hosszú távú befektetésről van szó, több olyan dologra is gondolnunk kell, ami az első lendületkor nem jutna eszünkbe, ezekben segítünk az alábbiakban.

Az otthoni edzés is lehet professzionális, ehhez viszont tudnunk kell, hogy elsősorban mit szeretnénk elérni. A fogyás és a izomépítés a két elsődleges cél általában, ezekhez társul az egészségmegőrzés, illetve a „mozgásban tartás”. Ha ezek közül sikerült választanunk, azt kell még átgondolni, hogy otthon csak kiegészítő gyakorlatokat szeretnénk végezni, mert máshol is edzünk, vagy csakis az újonnan berendezett konditermünket használjuk majd.


Fotók: Unsplash

A megfelelő kondigép vagy a kalóriaégetést elősegítő kardió gép kiválasztásának tehát több szempontja is van, arról nem is beszélve, hogy azt is fel kell mérnünk, és ezúttal szó szerint, hogy mennyi helyünk van erre a célra. Ha a testépítés mellett döntünk, a gépek több fajtájával találkozhatunk, léteznek az egész test edzésére alkalmas multifunkciós kondigépek, amikkel akár száz különféle edzésformát végezhetünk anélkül, hogy kiléptünk volna az otthonunk ajtaján. Az edzőtornyoknál kisebb gépeket is találunk, ha csak egy mozgásformát szeretnénk rendszeresen gyakorolni a négy fal között.

Az otthoni edzőgépek használatának számos előnye van, hiszen így csak mi, esetleg családunk használja majd az adott eszközt, nem kell sorban állni, és a szomszédos gépet használókkal sem összemérni a teljesítményünket.

Kapcsolódó cikkek

A vércukorszint normalizálása 5 lépésben

A vércukorszint normalizálása 5 lépésben

Vajon neked egészséges a vércukorszinted? Még ha így is gondolod, akkor sem lehetsz teljesen biztos benne.

Teljes testes otthoni edzés gépekkel

Teljes testes otthoni edzés, nem csak profiknak

Nem kell konditerembe járni ahhoz, hogy formálhassuk alakunkat.

A legjobb módja a meditáció tanulásának

A legjobb módja a meditáció tanulásának

Akár a következő szintre szeretnéd emelni a meditációs készségeidet, akár csak most kezded, többféleképpen tanulhatsz meditálni.