6 egyszerű trükk az egészséges nyirokrendszerért

A nyirokrendszer az egyik legfontosabb szervünk, hiszen, ha nem működik megfelelően, akkor számtalan betegséggel kell szembenéznünk. Mi magunk tehetünk a legtöbbet annak érdekében, hogy a nyirokrendszer működése zavartalan legyen. Mutatjuk a trükköket, amelyek segítenek a nyirokrendszer megfelelő működésében.
A méregtelenítés - 6 egyszerű trükk az egészséges nyirokrendszerért – nagyon fontos az egészségünk megőrzése érdekében.

A méregtelenítésre ügyeljünk

Itt nem szó szerinti méregtelenítésről van szó, hiszen, ha méreg lenne a szervezetünkben, akkor nem sokáig élnénk. Olyan dolgokra kell itt gondolni, mint az egészséges táplálkozás, a sok folyadékfogyasztás, a szűk ruházat viselésének kerülése. Lényeges, hogy ne viseljünk műszálas holmikat és a bőrünket se mérgezzük olyan anyagokkal, amelyek eltömítik a pórusokat, hiszen ez is megakadályozza a megfelelő méregtelenítést.

Napi egyszer végezzünk el egy jógapózt

A jóga rendszeres gyakorlása is segíthet a nyirokáramlás biztosításában. Ha valakinek se ideje, se kedve nincs ahhoz, hogy jógagyakorlatokat végezzen, akkor csak egyetlen gyakorlatot végezzen el mindennap, amely nagyon hatékony, ha valakinek csökkent a nyirokműködése. Nincs más dolgod, mint a lakásban keresni egy falat. Feküdj minél közelebb a falhoz és a két kinyújtott lábadat támaszd meg azon. Ügyelj arra, hogy a két sarkad érjen a falhoz, a két kezedet pedig nyújtsd ki oldalra. Hunyd le a szemed és ügyelj a légzésre. Ez a pozitúra egyébként a lélekre is pozitívan hat.

A nyers zöldségek és a nyirok

A nyirokrendszer tisztításában a lúgosító hatású zöldségek is aktívan részt vesznek. Mindegy milyen zöldséget eszel, hiszen mindegyik tele van értékes tápanyaggal. Azonban a zeller rendszeres fogyasztását is javaslom, hiszen csak kevés kalóriát tartalmaz és remek lúgosító ereje van.

A mély légzés, mint a napi rutin része

A mély légzés technika elsajátítása sem maradhat ki a listáról, hiszen hihetetlenül pozitívan hat a szervezetünkre és így a nyirokrendszer működésére. A mély légzés során a hasizmainkat megfeszítjük, majd elernyesztjük, így a nyirokfolyadék szabadon áramolhat. A nyirokrendszer akkor sem működik megfelelően, ha sokat idegeskedünk. Stresszhatás alatt nem lélegzünk megfelelően és a nyirokáramlással is gondok lesznek. A mély légzés technika, azonban a segítségünkre lehet, azaz segíthet a nyirokrendszer működésének javításában.

A nyirokmasszázs sem maradhat el

A nyirokmasszázs nem csak mozgatja, hanem ki is üríti a nyirokrendszerben felhalmozódott méreganyagokat. A nyirokmasszázs során olyan speciális nyomást végez a masszőr a testen, amely a nyirokfolyadék áramlására is pozitívan hat.

A nyirokduzzanat megelőzhető

Amikor a nyirokcsomók megduzzadnak, akkor előfordulhat, hogy a szervezetünkben méreganyagok halmozódtak fel, ami ellen küzd a szervezet. A rendszeres folyadékfogyasztás, azaz vízivás, azonban kisöpri ezeket a kórokozókat a szervezetből, így érdemes odafigyelni a hidratációra.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb módja a meditáció tanulásának

A legjobb módja a meditáció tanulásának

Akár a következő szintre szeretnéd emelni a meditációs készségeidet, akár csak most kezded, többféleképpen tanulhatsz meditálni.

Néhány tipp segíthet - Ha eleged van a munkából, mert már a szépségednek is árt – hogy a munka ne tegyen bennünket tönkre.

Ha eleged van a munkából, mert már a szépségednek is árt

A sok munka akár meg is betegíthet. Mivel a munkánkra szükségünk van, így néhány praktikát kell az életünkbe bevezetnünk, hogy ne öregedjünk olyan nagyon gyorsan.

Teljes testes otthoni edzés gépekkel

Teljes testes otthoni edzés, nem csak profiknak

Nem kell konditerembe járni ahhoz, hogy formálhassuk alakunkat.