Hogyan kell azonosítani és javítani a kémény problémákat

Indul a lehűlés.
Hogyan kell azonosítani és javítani a kémény problémákat

Ilyenkor sok lakástulajdonos kezdi élvezni a kandalló melegét. Bár ez örömteli, ugyanakkor fontos, hogy kéményét jó állapotban tartsa, hogy elkerülje a későbbi problémákat és biztonsági kockázatokat.

Szerencsére sok gyakori problémát elkerülhet a kéményével kapcsolatban, ha tudja, mire kell figyelnie, és beütemezi a rendszeres karbantartást. A leggyakoribb kéményproblémák azonosításával és javításával időt, pénzt és stresszt takaríthat meg, így Ön anélkül élvezheti kandallóját, hogy aggódnia kellene a későbbiekben felmerülő problémák miatt.

Kreozot és egyéb dugulások

A leggyakoribb kéményprobléma a kreozotlerakódás okozta dugulás. A hamu, korom, állati ürülék és törmelék felhalmozódása nem csak kellemetlen belélegezni, de káros lehet az otthon belső terére is. Szerencsére egy profi kéményjavító cég a megfelelő eszközökkel és eljárásokkal képes elhárítani a dugulást, hogy kéménye ismét működőképes legyen.

Más dugulások is keletkezhetnek, ha az állatok fészket raknak a kéményben, vagy ha az őszi szezonban lehulló levelek és más természetes törmelékek miatt. A kémény dugulástól való mentesítésével kéménye hatékonyabban és biztonságosabban működik, és megelőzhető a szén-monoxid-mérgezés esélye.

Falazási károk

Egy másik gyakori probléma a falazat, amely kezd meghibásodni. Akár a téglák töröttek, akár a közöttük lévő habarcs kezd meghibásodni, ez egy komoly probléma, amelyet egy tapasztalt kéményszakértőnek a lehető leghamarabb el kell látnia.

A téglák porózusak, és idővel a nedvesség károsíthatja őket. Ez lepattanáshoz és más problémákhoz vezethet, valamint nagyobb tűzveszélyt okozhat.

A falazat javításának gyakori módszere az úgynevezett fugázás. Ennek során a leromlott habarcsot kikaparják, és erős új keverékkel helyettesítik.

Szivárgások

Ha a kéménye szivárog, lehet, hogy valami gond van a villanypólyával, amely egy fém vagy műanyag borítás, amely lezárja a tető tetejét a kéménytől, és megakadályozza, hogy a víz bejusson az otthonába. Ennek kijavítása kritikus fontosságú a szivárgások és az általuk okozott károk megelőzésében.

A szivárgás súlyosságától függően előfordulhat, hogy ki kell cserélni a kéményen lévő villanypólyát, vagy szakemberrel kell megjavíttatnia. Miután a kéményét megjavították, ellenőrizze, hogy a villogó még mindig jó állapotban van-e.

Rossz huzat - lefelé

A nem megfelelő huzat, vagy lefelé irányuló huzat gyakori probléma, amely befolyásolhatja kéménye teljesítményét, és szükségtelenül füstölést és füstölést okozhat. Ez akkor fordulhat elő, ha a helyiségbe nyíló nyílások alacsony nyomású zónában helyezkednek el, vagy ha a kémény kedvezőtlen helyen végződik.

Ha a huzat túl gyenge, nehéz lehet elég nagy tüzet húzni. A problémát okozhatja a tető gerincéhez képest túl rövid kémény is. Ha a kéményt a tető gerincéhez igazítva magasabbra emeli, megoldhatja ezt a problémát.

Kapcsolódó cikkek