Hogyan válasszuk ki a megfelelő tapétát a nappaliba?

Ha szeretné frissíteni nappalija megjelenését, de nem tudja, mit válasszon, fontolja meg egy új, merész tapéta mintázatú fal hozzáadását. Ez ráirányítja a figyelmet a fókuszpontra, legyen az egy kandalló vagy egy televízió. De ügyeljen arra, hogy ne nyomja el a fókuszpontot a tapétával. Nem szeretné, ha az új megjelenés versenyezne a szoba más érdekes területeivel, ami rendezetlen megjelenést eredményezhet. Ehelyett helyezzen el tapétát a kandalló vagy a televízió mögé, ami magára vonzza a tekintetet.
Hogyan válasszuk ki a megfelelő tapétát a nappaliba?

Ezután határozza meg, hogy mennyi falfelülete van a nappalijában. Ha a falai strukturáltak, egyszerűbb lehet egy sima tapétát használni. Ha inkább mintás stílusban dekorál, akkor választhat tónusos vagy texturált tapétát. Ha sok mintás tárgya van, választhat valami csíkos mintázatú, például virágmintás tapétát. Semlegesebb megjelenés esetén egy sima tapéta lehet a legjobb.

A nappali tapétája is tükrözheti a lelkesedését. Ha ön a zene szerelmese, használhat olyan mintás vagy kalligrafikus tapétát, amely kiegészíti a szoba színeit és stílusát. Ha könyvtáros, próbáljon ki egy texturált papírt. Egy könyvnyomtatás tökéletes egy könyvekkel teli nappaliba, egy csíkos mintázatú tapéta pedig egy könyvmoly dolgozószobájába.

A szín és a design mellett a tapétának ki kell egészíteni a szoba többi részét is. A tapéta mintájának kiválasztásakor vegye figyelembe a szoba egyéb anyagait. Ezenkívül a tapétának illeszkednie kell a szoba általános hangulatához. Egy merész minta az egyik falon elvonja a figyelmet, de egy egyszerű minta egy falon szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Ez nagyon vonzó lehet azok számára, akik szeretnek olvasni vagy tévét nézni.

A nappali tapétája meleg és hívogató környezetet teremthet. A tapéta kialakításának pihentetőnek kell lennie, és nyugalmat kell nyújtania.

Köszönjük a tippeket a Pick Pack Decornak!

Kapcsolódó cikkek

A lépcsők mellé - 4 megoldás a lépcsők mellé – is helyezhetünk dekorációs elemeket.

4 megoldás a lépcsők mellé

Az emeltre vezető lépcsők melletti résszel nem sokan foglalkoznak, pedig ez kis sziget lehet az otthonunkban. Egy olyan sziget, amelyre jólesik rápillantani.

Milyen gyakran kell mosni a paplanhuzatot?

Milyen gyakran kell mosni a paplanhuzatot?

A tiszta paplan érdekében rendszeresen mossa ki.

5 lakberendezési ötlet a britektől

5 lakberendezési ötlet a britektől

Haladó angolos vagy, de nem tudsz sokat a kultúráról? Lássunk 5 lakberendezési tippet a britektől, kedvcsinálónak nyelvtanuláshoz s házátalakításához.