5 lakberendezési ötlet a britektől

Veled is előfordult már, hogy utazásod során megirigyelted egy ország stílusát és szokásait? A briteknél járva igazán különleges világba csöppenhetsz. Elsőre furcsa, és bizonyára nem mindent szeretnél átvenni tőlük. Akik viszont szeretik az egyedi, de közben otthonos irányzatot a lakberendezésben, itt bőven meríthetnek ötletet. Jöjjön 5 lakberendezési tipp a szigetországból!
5 lakberendezési ötlet a britektől

Klasszikus és modern egy fedél alatt

Egy igazi brit otthonba belépve azt érzed, hogy visszautaztál az időben. Fényesre polírozott bútorok, elegáns szegecselt bőrfotelek között és antik szőnyegeken lépkedsz. A zongora és a régi kétfiókos íróasztal sem hiányozhat a szobából. Jobban megnézve mindehhez modern, élénk színű textíliák, burkolatok és faliképek társulhatnak.

Előfordulhat, hogy míg a nappali inkább a klasszikus stílust hozza, a konyhában a modern minimalista irányzat dominál, de hasonló színárnyalatokkal. Tanulhatunk tőlük, hogyan kell a régit és az újat harmonikusan összehozni.

Keleti motívumok a lakberendezésben

Magyar házakban is megfigyelhetünk néhány keleti motívumot, de korántsem olyan merész és odaillő módon, mint a szigetországban. Bátran használnak madár- vagy növénymintás tapétát, pagoda alakú lámpákat, s keleties kárpitot a kanapén vagy fotelen. Az asztalon gyakran virágcsokrok erősítik ezt a nem mindennapi hatást.

Meghökkentő ötletek a britektől

A híres angol humor a lakberendezést sem kíméli. A legjobb benne, hogy magukon is tudnak nevetni, s gyakran lakásukban is helyet kapnak a meghökkentően ironikus dekorációk. Ilyen lehet az napszemüveges macska az antik asztal terítőjén, egy öltönyös kutya képe a szalonban, vagy humoros politikai utalások posztereken. Ez is mutatja, hogy bár nem lehet tökéletes minden, így is jól érzik magukat a világban.

Merész fémes árnyalatok a lakberendezésben

Az aranyozott képkeretek és gyertyatartók, valamint a fémből készült vázák ma is meglelhetők ezekben a terekben. Mindezek szépen belesimulnak az orientális vagy modern stílusú összeképbe, egyedivé téve azt.

Zsúfoltan is tágas terek

Az átlag britek számára a családi örökség szent. Szeretik megtartani a régi bútorokat, s elhelyezni őket a szobákban. Emiatt is jellemző lehet otthonaikra az eklektika, hiszen sokszor szándékosan nincs két egyforma szék vagy fotel a házban. A sokféle tárgy miatt olykor zsúfoltak lennének a lakások, de a nagy belmagasság és a természetes fény hatására ez egyáltalán nem nyomasztó.

Összegezve: Ha mindenképpen egyedi otthonra vágysz, ihletet meríthetsz a brit lakberendezésből. Életteli és harmonikus tereket hozhatsz létre egy kis merészséggel és kreativitással. Ha pedig kedvet kaptál angol nyelvtudásod fejlesztéséhez is, keress egy kiváló nyelviskolát! A BeHappy jóvoltából kezdőknek és haladóknak angol nyelvtanulás online és személyes formában is elérhető.

Kapcsolódó cikkek

Mennyibe kerül az óvodakezdés?

Mennyibe kerül az óvodakezdés?

Megérkezett az ovis kellékek listája? Vajon ez is olyan drága, mint az iskolakezdés? Pizsamára és lepedőre is szükség lesz? Itt megtudhatod!

A 6 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemmel kapcsolatban

A 6 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemmel kapcsolatban

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a 6 leggyakoribb kérdést és választ a napelemmel kapcsolatban, hogy mindenki konkrétabb képet kaphassunk ebben a témában.

Milyen gyakran kell mosni a paplanhuzatot?

Milyen gyakran kell mosni a paplanhuzatot?

A tiszta paplan érdekében rendszeresen mossa ki.