A legkedveltebb fürdőszobabútor típusok

Legtöbb esetben a fürdőszoba átalakításakor a legtöbb figyelmet a zuhanyzó, a kád, a csempe és a színek kapják. Kevés esetben fordítunk hangsúlyt a stílusos fürdőszobabútor választásra. Pedig egy modern és elegáns darab rendkívül hasznos lehet, ha az ember sok mindent tart ebben a helyiségben. Cikkünkben bemutatjuk a legkedveltebb fürdőszobabútor típusokat.
A legkedveltebb fürdőszobabútor típusok

Miért kell bútor a fürdőbe?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán minek is vesződjünk a bútor választásával, hiszen itt alig van valami. Pedig, ha belegondolunk, akkor töménytelen apróságot tárolunk a helyiségben. Kezdve a törölközőktől, egészen az olyan alap dolgokig, mint a WC papír, vagy éppen a mosószer. Kicsit sem esztétikus, ha ezek mind szem előtt vannak, főleg, amennyiben sok vendég jár nálunk.

Persze manapság kaphatóak már olyan kisebb tárolók, amikben a hajszárítót, illetve egyéb elektromos eszközöket is elrejthetünk, sokkal kényelmesebb és praktikusabb egy stílusos fürdőszobabútor választása. Ebbe nyugodtan eldughatjuk a piperéket, a tusfürdőket, a hajkefét, de még az öblítőt is egyaránt. Érdemes persze a gyakran használt eszközöket közel tenni, ám ezeket is nyugodtan betehetjük az egyik polcra.

A divatos mosdó alatti szekrény előnye

Ne feledkezzünk meg továbbá a mosdó alatti szekrényekről sem, amelyekben tárolhatjuk a különböző vegyszereket és tisztítókat. Az ablaktörlő folyadék, a vízkőoldó, illetve a padlómosó is nyugodtan mehet ide, sokkal célszerűbb azokat itt tárolni. Kisgyermekes család esetén azonban ne feledkezzünk meg ajtózárat beszerezni, nehogy véletlenül hozzáférhessenek.

A vegyi anyagokat azért jó itt tárolni, mert sok esetben véletlenül kifolynak, kiöntjük őket, akkor az egész szekrényt tönkre tudjuk velük tenni. Ha azonban alul vannak, akkor sokkal kisebb eséllyel lesz minden olyan és fel tudjuk azt törölni a padlóról.

Fa bútorok

Mindegy, hogy komplett szett, vagy csak egy alsó szekrényke, ha fából van, akkor az biztosan a legkedveltebb darabok között lesz. Bár költségesebbek lehetnek, klasszikus stílust képviselnek, modernek és elegánsak is egyben. Jól mutatnak bármilyen helyiségben, ráadásul sok színben és formában beszerezhetőek. Hátránya egyedül az, hogy rosszul bírja a nedvességet, azonban már ma is találhatunk olyan darabokat, amelyek jól bírják a vizet.

Duplamosdós megoldás

Ha modernizáció, akkor mindenképpen az egyik legkelendőbbek a duplamosdós szekrények. Nem véletlen, hiszen manapság már sokkal többet járunk el otthonról egyszerre. Legyen szó egy randevúról, vagy csak a reggeli készülődésről, jóval kényelmesebb egy tágas mosdós terület, mint egy szűkös megoldás.

Szürke bútorokat mindenhova

Még mindig kérdéses, hogy ki és mennyire kedveli a szürke kiegészítőket, az azonban biztos, hogy az elmúlt években egyre többen vásárolnak hasonló árnyalatú bútordarabokat, még a fürdőszobába is. Előnyük, hogy könnyen fel lehet őket dobni egy színes törölközővel, esetleg egy vidám mintás szőnyeggel és máris megvan az összhang. Jó megoldás lehet ez is, nem igaz?

Összegezve

Az elmúlt években nem igazán változott a zuhanyzók berendezésének divata. Az tény, hogy a stílusos fürdőszobabútor választása rendkívül fontos, hiszen ebben a helyiségben indítjuk a napot és itt is zárjuk azt. Ha praktikus és mutatós darabot szeretnénk, akkor mindenképpen érdemes fa, szürke színű, vagy pedig alsómosdós megoldásban gondolkodni.

Kapcsolódó cikkek

Alapvető kéziszerszámok vízvezeték-szerelők számára

Alapvető kéziszerszámok vízvezeték-szerelők számára

A vízvezeték-kígyó a vízvezeték-szerelők készletének alapvető eszköze.

A 6 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemmel kapcsolatban

A 6 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemmel kapcsolatban

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a 6 leggyakoribb kérdést és választ a napelemmel kapcsolatban, hogy mindenki konkrétabb képet kaphassunk ebben a témában.

A legkedveltebb fürdőszobabútor típusok

A legkedveltebb fürdőszobabútor típusok

A stílusos fürdőszobabútor választása rendkívül fontos, ha harmonikus és praktikus otthonra vágyunk. Lássuk, hogy melyek a legkedveltebbek!